Ligesom i Frankrig er det den lange tids lagring på egefade, som adskiller Fejø Calva fra den unge Fejø Eau-de-vie. Eau-de-vien er en klar og frugtig brændevin, som er resultatet af en traditionel destillering af vores hjemmelavede cider.

Destillationsprocessen er i trygge hænder hos nogle af Danmarks bedste destillerier på Aqua Vitae Sydfyn, hvor nogle af Danmarks fineste brændevine bliver til. Vi transporterer den færdige cider, og efter destilleringen køres eau-de-vien retur til Fejø, hvor den hældes på fade.

Smagen af frugten
“Det er ligesom hele pointen. Forskellen ligger ikke i noget teknisk; den ligger i råfrugtens kvalitet”. Udgangspunktet er altid, at brændevinen skal smage af den frugt, den er lavet af. Destillerer vi på ingridmarie, smager den af ingridmarie. Men eau-de-vien fra Kernegaarden har jo den der helt specielle bitterhed fra cideræblerne – på den gode måde! Og aromatisk minder selv den unge brændevin meget om fransk.”

Fadstyrke 78 %
Cideren kolonne-destilleres i tysk destillationsapparat fra sine 5-6 % alkohol til en styrke på omkring 78 %. Brændevinen lagrer ved sin oprindelige styrke, som vi derfor refererer til som “fadstyrke”. Først i forbindelse med flaskning forskæres brændevinen til sin optimale drikkestyrke på omkring 40 %.