Æblerne til produktionen af Fejø Calva avles efter økologiske principper. Calvaen er certificeret økologisk og kan derfor pryde sig med det røde Ø-mærke.

Det gør ikke det fjerneste for smagen af brændevinen, men det giver os alligevel en ekstra god smag i munden at vide, at vi har gjort, hvad vi kunne, for naturen og vores alle sammens fremtid.

Vi har desuden en fordel, som meget få økologiske æbleavlere kan prale med. Økologiske æbleavleres fjende nummer ét er svampesygdommen skurv, der giver frugterne grå pletter og dermed gør dem mindre attraktive som spiseæbler, selvom skurven ikke i sig selv påvirker smagen af æblet.

Men til ciderproduktion betyder det for det første ikke noget, om et æble har en plet eller tre, og for det andet opererer vi som økologer ud fra en helt anden filosofi. Vi kunne aldrig drømme om at sprede kemikalier i vores plantage. Pletter eller ej.

Ukrudt kan vi holde nede blandt andet ved hjælp af gødning fra det pressede frugtkød fra æblerne blandet med møg fra vores egne ponyer, får, geder og høns. Vi er CO2-neutrale pga. vores vindmølle, der dækker produktionens el-forbrug. Og så er vi dedikerede aktivister i foreningen Fejø Omstilling, som arbejder for et bæredygtigt og selvforsynende lokalsamfund.

Læs mere om økologisk produktion af bær og frugter på siden her hos Økologisk Landsforening.