Terroir er et udtryk, der er velkendt i vinens verden, og som i stigende grad finder vej til den generelle italesættelse af fødevarekvalitet. Det gør det pga. vores fælles spirende erkendelse af, at vores mad- og drikkevarer i vidt omfang smager af det sted, de kommer fra.

Terroir-begrebet dækker over en række naturgivne omstændigheder ved en råvares geografiske oprindelsessted, sammen med de dele af en produktionskultur, som kan siges at være helt særlige for en bestemt egn, region eller et helt land.

På Fejø har vi mange ting at være stolte af, både hvad natur og kultur angår.

Den syner ikke alverden med sine 1600 ha et kvarters færgesejlads fra Lolland. Men Smålandsfarvandet holder temperaturen høj og stabil i blomstringssæsonen og til langt ud på efteråret, og Fejøs rige planteliv kan glæde sig over, at øen hører til de 15-20 % af Danmark, som får flest årlige timer med direkte solskin. Jorden er leret og rig på næring.

Det gunstige terroir er grunden til Fejøs lange historie for avl af kernefrugt og i de seneste år sågar vin. “Fejø” er blevet et brand, der sælger æbler i hele Danmark og tiltrækker turister på jagt efter skøn natur og et øjebliks sjælefred.

Her dyrker de lokale livsnydere eksotiske frugter som figner, valnødder, hasselnødder og morbær, passer hestene, får vinden i håret på aftenturen langs stranden og nyder stilheden.

Læs videre om Fejø Calvas særlige cideræbler.