Cideræblerne høstes i oktober. Når halvdelen af sig selv er faldet på jorden, plukker vi resten, hvorefter æblerne modnes en måneds tid i gule kartoffelnet. Modningen udvikler de sukkerstoffer, der er vitale for gæringsprocessen.

Vi presser cideræblerne til most medio december, hvorefter cideren gærer i rustfri 1000-liters stålbeholdere. Vi tilsætter hverken sukker eller kulturgær. Gæringen starter spontant ved hjælp af de gærsporer, der naturligt findes i plantagen og dermed på æblernes overflade. Vildgæringen giver cideren kompleksitet og bidrager til produktets enestående karakter.

Vi overvåger gæringen nøje gennem de første 3 måneder, hvorefter cideren er klar til endnu en gæring. Hvor den første gæring omdanner sukkeret til alkohol, skaber andengæringen nye aromatiske forbindelser og ikke mindst boblerne i cideren, fordi den foregår i lukkede champagneflasker. Andengæringen varer 2-3 måneder, og den færdige cider er klar til enten salg eller destillering omkring maj måned i året efter høsten. Den færdige cider har et sukkerindhold på 40-50 gram per liter.

I 2006 kårede Økologisk Landsforening Fejø Cider fra Kernegaarden til vinder af Økologisk Guldmedalje.

Klik, og læs artiklen fra magasinerne gastro og Euroman med titlen:

Æbleskål for dansk cider og danske æblepionerer