Fejø Calva destilleres fra cider, der er produceret af frugten fra vores egen æbleplantage på Kernegaarden. I modsætning til langt størstedelen af den ciderproduktion, der foregår i Danmark, har vi valgt at anvende traditionelle franske cideræblesorter, hvilket ændrer smagen fundamentalt.

De franske cideræbler er små, syrlige og bitre, og de har en tyk skræl. Meget langt fra de børnevenlige spiseæbler, du kender, men fantastiske til at give aromatisk dybde, kompleksitet, karakter og smagsintensitet til en cider – og til den destillerede calva.

8 franske sorter af cideræbler
I 2002 fældede vi vores gamle, tilgroede æbleplantage på 2 hektar. Vi importerede økologiske franske cideræbletræer og plantede de mange spændende sorter i efteråret 2003.

I 2004 var vi med til at stifte selskabet ØCA (Økologiske Cideræble Avlere) sammen med seks andre andelshavere og frugtavlere med interesse for ciderproduktion. Vi har tilsammen plantet 4.500 økologiske cideræbletræer importeret fra Normandiet. Sorterne er: kermerrien, frequin rouge, bedan, binet rouge, douce coët ligné, douce moen, judeline og judaine.

Vi inddeler cideræblerne i fire hovedgrupper: Søde, sure, bittersøde og bitre. En god cider indeholder 30 % bitre æbler, 30 % bittersøde, 30 % søde og 10 % syrlige æbler.

Økologisk frugtavl
Fik vi sagt, at alle æblerne er certificeret økologiske? Læs mere om økologisk frugtavl her.